Саміт миру в Швейцарії допоміг сформувати спільне бачення миру, - Трюдо

Саміт миру в Швейцарії допоміг сформувати спільне бачення миру, - Трюдо

Спільна робота учасників Глобального саміту миру у Швейцарії допомогла сформувати спільне бачення рамок миру, що ґрунтуються на Статуті ООН та міжнародному праві, сказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на другий день Саміту миру.

“У Саміті з питань миру в Україні, йдеться не тільки про Україну. Йдеться також про те, чи світова спільнота відстоюватиме міжнародне право і заснований на правилах порядок, який захищає всіх нас... Наша спільна робота під час цього Саміту допомогла сформувати спільне бачення рамок миру, заснованих на Статуті ООН та міжнародному праві”, - сказав Трюдо.

За його словами, Канада завжди буде сильним голосом демократії, свободи та миру, а також відстоюватиме міжнародне право та порядок, заснований на правилах, і саме тому Канада продовжує підтримувати Україну. 

Прем'єр Канади також наголосив, що після настання справедливого та сталого миру “ми всі будемо допомагати відбудовувати Україну”. 

“Хороша річ, що стосується будівель - це те, що їх можна відбудувати. А от людей, які втратили життя, сім‘ї, які були знищені, їх вже не повернути”, - додав він.

Міністр також висловив думку щодо усиновлення росіянами українських дітей - він назвав це “формою колоніалізму, з якою світ не може миритися".

“Ця незаконна війна росії має закінчитися. Гуманітарне право та Статут ООН повинні дотримуватися. Ми повинні продовжувати надсилати чіткі сигнали про те, що наша солідарність з Україною така ж сильна, як і раніше, і не зникне. Російська агресія має припинитися... Люди та сім'ї по всьому світу повинні знати, що міжнародне право і заснований на правилах порядок будуть захищатися і підтримуватися усіма країнами світу. Так ми захищаємо майбутні покоління”, - підсумував Трюдо.

Як писали "Ми-Україна" раніше, якщо російський диктатор Володимир Путін не погодиться з умовами миру, росію змусять здатися.

Головне