Сайти держорганів стануть доступними для людей з порушеннями зору, слуху чи моторики

Сайти держорганів стануть доступними для людей з порушеннями зору, слуху чи моторики

Сайти державних органів стануть інклюзивними. Про це пише міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Усі сайти, онлайн-портали і застосунки всіх державних установ повинні відповідати держстандарту з вебдоступності. На сайтах мають враховувати особливості читабельності тексту і розміщення картинок, дотримуватися правил перекладу жестовою мовою, а також міститися аудіозаписи.

Сьогодні в Україні 2,7 мільйона людей з інвалідністю. Через війну ця цифра зростатиме, зазначає міністр.

Реалізацією проєкту займеться "Дія" за фінансової підтримки Швеції.

У липні 455 людей з порушенням слуху забезпечил смарт-годинниками з функцією вібросигналу, щоб люди з могли отримувати сигнали повітряної тривоги. 

Нагадаємо, у червні в містах Європи, Канади і США відбулися марші рівності. Нашу державу на цих заходах представляла громадська організація “КиївПрайд”. З цієї нагоди одразу кілька великих українських компаній змінили свої логотипи у соцмережах на “райдужні”. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, як повідомляли “Ми-Україна” раніше , на фронті відбулось 26 бойових зіткнень за минулу добу між українськими та російськими військами. Також учора росіяни завдали ракетного та 65 авіаційних ударів, здійснили 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Головне