Сайт і кол-центр не працюють: в "Нафтогазі" заявили про кібератаку

Сайт і кол-центр не працюють: в

Компанії "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" заявили про масштабну кібератаку на один із своїх дата-центрів.

Про це повідомлено Групою Нафтогаз у Telegram.

"Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовують наші компанії. Наразі наші вебсайти та колцентр не працюють", - йдеться у дописі.

Про час відновлення роботи сервісів Нафтогаз надалі повідомлятиме.

Нагадаємо, 20 січня американська компанія Microsoft обвинуватила хакерську групу Midnight Blizzard, (також відома як APT29, Cozy Bear або Nobelium) у кібератаці та зламі низки корпоративних облікових записи електронної пошти, у тому числі акаунтів "вищого керівництва компанії та співробітників, які виконують наші функції з кібербезпеки, юридичні та інші функції". 

Примітно, що цього разу кібезлочинці не націлювались дані клієнтів або корпоративну інформацію, як зазвичай. За даними компанії, хакери хотіли дізнатися більше про себе, або, точніше, вони хотіли взнати, що Microsoft знає про них.

Також варто відмітити, що "Київстар" оцінив збитки від кібератаки, яка сталась у вівторок, 12 грудня, у 3,6 млрд гривень. Тоді хакерам вдалося зламати захист мобільного оператора через обліковий запис одного зі співробітників компанії. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за пікові місяці блокування польського кордону, український бізнес втратив близько 1,5 млрд євро.

Головне