Наслідки війни: з'явився сайт для віртуальних прогулянок містами України

Наслідки війни: з'явився сайт для віртуальних прогулянок містами України

З’явився сайт, на якому можна здійснювати віртуальні прогулянки містами, що постраждали внаслідок обстрілів та атак російських окупантів.

Про це написали на Facebook-сторінці United24.

Наразі ресурс працює у режимі перегляду вулиць у шести українських містах. Мова йде про Київ, Харків, Чернігів, Суми, Ізюм та Ірпінь.

"Всі ми знаємо сервіс Google Street View, який дозволяє пройтися вулицями будь-якого міста у світі. А чи знали ви, що вже рік Google не дає можливості оновити карти й показати зруйновані українські міста та інші жахливі наслідки російського вторгнення?" - йдеться у публікації.

Це дозволяє користувачеві побачити результати повномасштабної військової агресії рф у містах України, які зазнали бомбардувань, ракетних ударів та обстрілів з танків та всіх видів артилерії.

Також зазначається, що кожен небайдужий може задонатити на напрям "Відбудова України" за посиланням на сайті та "допомогти тисячам українців повернутись у рідні домівки".

На деяких локаціях передбачено опцію перегляду місцевості "до" і "після" широкомасштабного вторгнення рф.

Нагадаємо, понад 81 000 цивільних об’єктів зазнали ушкоджень або були зруйновані вщент за практично рік російсько-української війни.

З 24 лютого 2022 року з вини російського окупаційного війська було зруйновано або повністю знищено більш як 62 тис. житлових будівель. Різного ступеня руйнувань зазнали понад 2,3 тис. освітніх та виховних закладів та щонайменше 450 – лікувальних.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, середземноморський острів Майорка напередодні, 28 лютого, накрив потужний снігопад. Всього за добу в деяких його частинах випало понад метр снігу.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.