Рвонуло на НПЗ 'Газпром нєфті" в Омську: зберігається загроза нових вибухів (відео)

Рвонуло на НПЗ 'Газпром нєфті

На Омському нафтопереробному заводі в Росії стався потужний вибух, після якого спалахнула масштабна пожежа. Інцидент привернув увагу як місцевих жителів, так і російських ЗМІ.

За повідомленням пресслужби підприємства, на заводі сталося "займання технологічного обладнання". Міністерство надзвичайних ситуацій рф інформує, що вогонь охопив площу близько 1000 квадратів. 

Очевидці з мікрорайону Нафтовиків повідомляють про потужний вибух, який було чутно в районі НПЗ. Жителі відчули, як тремтіли стіни їхніх будинків.

Попри серйозність ситуації та видовищність відео з місця подій, завод стверджує, що підприємство продовжує працювати у штатному режимі.

Омський НПЗ належить компанії "Газпром нєфть" і є важливим об'єктом нафтопереробної промисловості рф.

За даними Telegram-каналу Baza, внаслідок вибуху постраждали двоє людей, які перебувають у важкому стані. В одного з потерпілих відірвало кінцівку, у другого діагностовано закриту черепно-мозкову травму та контузію.

Пожежа охопила установку АВТ-11, призначену для розділення нафти на фракції та подальшої переробки. Зберігається загроза нових вибухів.

Нагадаємо, на тому ж заводі на початку місяця вже ставалась НС - 1 серпня на НПЗ спалахнула установка АВТ-10, яка призначена для первинної переробки нафти.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 2 серпня два невідомих безпілотники поцілили в електропідстанцію "Кубанська" в Тихорецьку Краснодарського краю рф.

Головне