Румунський "турист" переплив Тису: його зафіксували камери прикордонників

Румунський

На околицях Тячева Закарпатської області прикордонники помітили бурого ведмедя, який переплив річку Тису з боку Румунії.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Гість із румунських лісів потрапив до камери українських прикордонників. На околиці закарпатського міста Тячів прикордонники помітили ведмедя", - йдеться у дописі.

Тиса проходить уздовж кордону з Румунією, неподалік від місця, де камери зафіксували ведмедя. На румунському боці є гори та ліси, де, ймовірно, живе ця тварина, - пишуть прикордонники.

В ДПСУ висловили думку, що після купання річки ведмедю захотілося "помандрувати", так він і опинився на українській території.

Варто додати, що це не перший схожий випадок. 11 серпня відеокамера українських прикордонників зафіксувала ведмедя на кордоні з Румунією. Перед цим, 19 травня, у ДПСУ повідомляли про збільшення кількості ведмедів на гірських маршрутах поблизу українсько-румунського кордону. Тоді громадянам рекомендували уникати відвідування закритих гірських маршрутів уздовж кордону, оскільки це може бути небезпечно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, помер евакуйований із Донеччини ведмідь Ямпіль. Українські військові знайшли його у приватному зоопарку на Донеччині після деокупації міста. Він був зачинений у тісному вольєрі, без їжі та води, під обстрілами.

Головне