Румунські фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною

Румунські фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною

Румунські фермери зупинили рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет", що розташований навпроти українського КПП "Порубне" у суботу, 13 січня.

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

Мотивація та приблизна тривалість блокування залишаються невідомими. Ймовірно, ускладнення руху можливе в обох напрямках.

За інформацією Держприкордонслужби, наразі значних заторів в напрямку України не відзначено. На виїзд з України, згідно з "Є-чергою", зареєстровано 825 автомобілів. Пропуск пасажирських автобусів, легкових автомобілів та пішоходів через КПП "Сірет" – "Порубне" здійснюється в штатному режимі.

Як відомо, 4 січня польська організація "Ошукане село" повторно перекрила КПП "Медика". Активісти зазначили, що протест було вирішено відновити через те, що їхні вимоги не були виконані. Вже 6 січня міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та фермери-протестувальники підписали домовленість і ввечері того ж дня блокада зупинилась.

Нагадаємо, 4 січня голова Секерський оголосив, що заборона на експорт у Польщу аграрної продукції з України буде безстроковою і залишатиметься в силі до її скасування. Напередодні стало відомо, що польський аграрний міністр написав листа комісару ЄС з торгівлі Валдісу Домбровскісу, в якому заявив, що виступає "принципово проти" продовження торговельних преференцій для України ще на рік.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, уряд Фінляндії хоче переглянути законодавство, щоб посили кордон з рф.

Головне