Румунія вирішила не впускати росіян та білорусів на сесію ПА ОБСЄ

Румунія вирішила не впускати росіян та білорусів на сесію ПА ОБСЄ

Румунська влада вирішила не видавати візи членам делегацій росії та Білорусі для участі в сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ. Про це пише місцеве видання news.ro.

Речник МЗС Румунії Раду Філіп пояснив, що рішення базується на послідовній позиції Румунії щодо рф в контексті війни, яку країна-агресорка веде проти України. 

"Влада Румунії вирішила не допускати участі делегації російської федерації у щорічній сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка проходить у Румунії з 29 червня по 3 липня", - цитує ЗМІ слова міністра.

Заборона на в'їзд сесії ПА ОБСЄ стосується всіх членів російської та білоруської делегацій, включаючи парламентарів і технічний персонал. Таким чином, Румунія перекриває будь-яку можливість для представників цих країн брати участь у важливому міжнародному заході на своїй території.

Нагадаємо, у лютому держави-учасниці ОБСЄ з ініціативи України активували "Московський механізм" щодо українських цивільних заручників, яких утримує росія. В українському МЗС зауважили, що активація цього механізму дозволить розслідувати злочин рф, встановити конкретні факти та справжні масштаби викрадення цивільних українців державою-агресором.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міжнародний олімпійський комітет допустив 14 російських і 11 білоруських спортсменів до участі в літніх Олімпійських іграх у Парижі під нейтральним статусом. Загалом для спортсменів з рф виділено 54 квоти, але в МОК заявили, що цей ліміт навряд чи буде досягнутий.

Головне