Румунія підіймала в повітря винищувачі через “повітряну ціль”, що перетнула кордон

Румунія підіймала в повітря винищувачі через “повітряну ціль”, що перетнула кордон

Румунська армія 19 жовтня виявила повітряну ціль, яка порушила кордон країни біля узбережжя Чорного моря, через це в повітря підняли винищувачі для моніторингу ситуації.

Про це повідомляє Міністерство оборо країни.

Близько 2:30 ночі 19 жовтня система радарного спостереження була зафіксована невелика повітряна ціль поблизу узбережжя Чорного моря, на відстані 45 км на схід від міста Сфинту-Георге. Після того як ціль наблизилася до державного кордону Румунії, сили повітряної поліції під командуваннями НАТО та національні військові активували бойову службу.

Для моніторингу ситуації в повітря підняли два винищувачі F-18 ВПС Іспанії та два F-16 ВПС Румунії. Ціль перетнула кордон близько 4:00 ранку в районі Гура Портіцієї, і її маршрут супроводжували радари до зникнення сигналу о 4:30.

“Радари повітряного спостереження постійно слідували за маршрутом цілі, яка розвивалася в напрямку міста Когеалац, район. Константа, максимальна глибина проникнення на національну територію становить 19 км. Винищувачі не дивилися з ним в очі ні в якій точці еволюційного шляху”, - йдеться у повідомленні.

Міноборони країни стверджують, що наразі ймовірність ураження на території Румунії не підтверджується, але Міністерство проводить пошукові операції в районі.

“МАПН інформувала союзні структури про цю ситуацію в режимі реального часу, залишаючись з ними на постійному контакті”, - зазначили у повідомленні.

Як писав “Ми-Україна” раніше, війська рф в ніч на 19 жовтня здійснили масовану атаку на територію України. Силами ППО виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей: до 98 ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69.

Головне