Румунія і Болгарія домовились про частковий вступ до Шенгенської зони

Румунія і Болгарія домовились про частковий вступ до Шенгенської зони

Румунія і Болгарія домовились про частковий вступ до Шенгенської зони. Про це повідомляє видання Reuters.

Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку привітав часткову угоду про вступ.

Австрія виступала проти розширення безпаспортної Шенгенської зони на Румунію та Болгарію на зустрічі міністрів внутрішніх справ Європейського Союзу рік тому. Тоді австрійська сторона заявила, що нелегальна міграція все ще є занадто високою. Перш ніж приєднатися, ці дві країни потрібно зробити більше, щоб їй запобігти.

Румунія ж заявила, що нелегальні мігранти в основному вʼїжджають до Євросоюзу із Західних Балкан, а не з її території.

Нагадаємо, референдум про вступ Молдови в Євросоюз пройде без Придністровʼя. Про це повідомила президентка Молдови Майя Санду.

"Виборчі дільниці не можуть бути відкриті на території придністровського регіону, оскільки він не контролюється конституційними органами", - сказала Санду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ключовим пунктом Нацстратегії доходів на 2024-2030, прийнятої 27 грудня, є євроінтеграція. Перемовну рамку стосовно отримання Україною членства в Євросоюзі Київ має отримати до настання весни, розповів в ефірі "Ми-Україна" очільник фінансового комітету ВРУ Данило Гетманцев.

"Відповідно до цієї перемовної рамки, вже залежатиме від нас, на скільки швидко ми імплементуємо у законодавство України норми ЄС і станемо невід’ємною частиною ЄС. Євроінтеграція - це передусім інституційні зміни, відкриття ринків для нашого бізнесу, дешеві гроші від ЄС і послідовність цих змін - це все те, що ми маємо робити наступного року", - зазначив він. 



 

Головне