Рух Босфором заблоковано: на мілину сів корабель, який йшов з України в Єгипет

Рух Босфором заблоковано: на мілину сів корабель, який йшов з України в Єгипет

Балкер ALEXIS, який рухався маршрутом з України в Єгипет, 7 травня заблокував рух протокою Босфор. Вантажний корабель зазнав відмови двигуна після чого сів на мілину, пише CNN Turk.

Турецьке управління берегової безпеки заявило, що інцидент із 229-метровим судном стався неподалік стамбульського хвилерізу Хайдарпаша. 

"Наші буксири RESCUE-6, RESCUE-8, RESCUE-18, КЕГМ-4, КЕГМ-6, рятувальні човни та водолази були негайно направлені на місце події. Рух суден у Босфорі тимчасово припинено в обох напрямках", - вказано у повідомленні. 

Нагадаємо, українським морським коридором з серпня 2023 року експортовано більш як 36 млн тонн вантажів. Цей показник є більшим за той, що продемонструвала за рік роботи Зернова ініціатива. В Мінекономіки відзвітували, що нашій державі вдалося вийти на довоєнні показники експорту. За підсумками квітня експорт продукції мав рекордні показники - понад 13 млн тонн продукції на 3,3 млрд доларів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 23 березня 2021 року один з найбільших контейнеровозів у світі – Ever Given – з 18 000 контейнерів на борту сів на мілину в Суецькому каналі. Визволити його з пастки вдалось лише за шість днів – 29 березня. З того часу рух каналом блокувався ще декілька разів, проте блокування були не настільки тривалими. Так, наприклад, 25 травня 2023 року роботу Суецького каналу на декілька годин заблокував великий суховантаж Xin Hai Tong 23, який сів на мілину через "аварійну несправність".

 

 
 

 

Головне