Руйнуванню тунелю метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" вдалося запобігти

Руйнуванню тунелю метро між станціями

Руйнуванню тунелю столичного метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" на "синій" гілці вдалося запобігти, а критичної транспортної ситуації на станціях Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену немає.

Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор, пише пресслужба Київської міської державної адміністрації. За його словами, на цих станціях немає загрози людському життю. Затоплення там також не спостерігається.

"Станції метрополітену на цій ділянці не були закриті жодного дня. З 8 до 12 грудня вони працювали як укриття, в цей період було призупинено рух на шести станціях "синьої" гілки метрополітену. ... Наразі поїзди не курсують тільки між станціями метро "Либідська" та "Деміївська", - розповів Кандибор.

За словами директора Департаменту, між станціями, на яких організовано двосторонній рух двома коліями, пасажиропотік становить приблизно 10 тис. людей у будні дні та орієнтовно 4,5 тис. – 5 тис. людей у вихідні.

Крім того, за попередніми висновками, при будівництві тунелю були допущені технічні помилки - через три місяці після відкриття станцій між ними помітили течу води з виносом піску. 

"Після цього фахівці метрополітену проводили постійну роботу з герметизації та догляду за щілинами. У листопаді 2023 року з’явились значні течі з виносом породи через щілини, тобто відбувся прогрес тріщин", - розповів він.

Кандибор зазначив, що після цього було залучено Державний НДІ Будівельних Конструкцій, який з’ясував причини виникнення ситуації та отримав висновок - є загроза руйнування тунелю.

"Як результат, вдалося запобігти загрозі руйнуванню перегону між станціями "Деміївська" та "Либідська". Наразі загрози для руйнування капітальних споруд через просідання ґрунту немає. Навколо лише тимчасові споруди, які будуть демонтовані для проведення відповідних робіт", - резюмував він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, закривати роботу деяких станцій червоної гілки метрополітену під час ремонту мосту Метро у Києві не будуть.

Головне