Розвідували маршрути поставок зброї на фронт: СБУ знешкодила агентурну групу

Розвідували маршрути поставок зброї на фронт: СБУ знешкодила агентурну групу

Служба безпеки України викрила агентурну мережу ФСБ, яка збирала інформацію про переміщення української зброї на фронт та розташування військових об'єктів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У ході операції в Донецькій області та Одесі затримано трьох осіб: жінку з Краматорська та двох мешканців Одеси, які підтримували проросійські погляди.

"За інструкцією фсб вони обходили свої міста, де приховано фіксували вузлові залізничні станції, що задіяні у переправленні важкого озброєння та боєприпасів на фронт. Додатковим завданням для агентки з Донеччини було виявлення позицій українських військ, які тримають оборону на Краматорському напрямку", - йдеться у дописі.

Для цього затримана об’їжджала населені пункти поблизу "нуля" та випитувала інформацію у місцевих жителів під час  розмов. Зібрану інформацію вони передавали своєму куратору з ФСБ використовуючи позначки на гугл-картах та з детальним описом.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, які слугували для передачі даних.

Злочинні дії ще одного фігуранта кваліфіковано за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Усім трьом загрожує від 12 років ув'язнення до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ заочно оголосила підозру російському генералу, відповідальному за захоплення Києва.

Головне