Розвідка про новий наступ рф: Очікуємо загострення на Донбасі, всі інші напрямки будуть лише для відволікання

Розвідка про новий наступ рф: Очікуємо загострення на Донбасі, всі інші напрямки будуть лише для відволікання

Українська розвідка очікує військове загострення на Донбасі, на інших напрямках посилення бойових дій можливе лише для відволікання Сил оборони. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

За його словами, військове загострення на Донбасі неминуче, адже окупанти готують наступ на цьому напрямку. Щодо інших ділянок фронту Юсов переконаний, там загострення буде лише незначне.

"Загострення буде. Головна мета, це, власне, Схід і Донбас. Інші напрямки так само можуть бути уражені, але мова йде переважно, скажімо, про відволікання, відтягування українських сил і засобів", - заявив Юсов.

При цьому він наголосив, що у росії вже не залишилося якісних сил. Все, що окупанти тепер мають, це лише чисельність.

"Найбільш якісні підрозділи, найбільш якісне озброєння вже, власне, здебільшого або виведене з ладу, або знищене на території України за останній рік. І підготувати адекватну заміну по рівню підготовки за цей час, безумовно, не вийде", - зазначив представник ГУР МО.

Як повідомляли "Ми-Україна", представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що наказ російського диктатора Володимира Путіна повністю окупувати Донбас до кінця березня є безглуздим, нереалістичним та нічим не обґрунтованим у військовому сенсі. Також він назвав це розпорядження пропагандистським, націленим на російське населення. 

Раніше речник Повітряних сил України Юрій Ігнат відреагував на поширення в мережі інформації про новий наступ росіян у лютому. Він закликав українців вірити тільки офіційним джерелам.

Головне