Розвідка показала кадри звільнення Кліщіївки (відео)

Розвідка показала кадри звільнення Кліщіївки (відео)

Українська розвідка оприлюднила відеозапис з операції звільнення міста Кліщіївка із рук російських окупантів.

Відео опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Telegram.

"Звільняємо рідну землю! На відео — кадри боїв за звільнення нашої Кліщіївки! Хоробрі воїни 4 служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України продовжують рух вперед!", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 17 вересня вдень зʼявилися перші повідомлення про звільнення захисниками Кліщіївки Донецької області. Увечері ці дані підтвердив президент Володимир Зеленський.

Бійці бригади Національної поліції "Лють" разом із воїнами 80-ої ОДШБр та 5-ої ОШБр внаслідок тяжких боїв прогнали російських окупантів та повернули український прапор у звільнену Кліщіївку.

Цей населений пункт ворог захопив у січні 2023, зокрема силами "групи Вагнера". 

21 вересня начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш сказав, що російські окупанти намагаються повернути звільнені Андріївку та Кліщіївку на Бахмутському напрямку.Звільнення Кліщіївки, розташованої за 7 кілометрів від Бахмута, має велике важливе значення.

За його словами, це відкриває нам можливість здійснювати більше атак на ворожі силові групи, командні пункти та військову техніку. Захоплення Андріївки і Кліщіївки також дозволяє ЗСУ наблизитися до однієї з головних логістичних артерій ворога для постачання - траси Бахмут-Горлівка. Важливо відзначити, що ця траса вже перебуває під нашим вогневим контролем. Це ускладнює постачання ворожих сил на цьому напрямку, що буде продовжуватися в майбутньому.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок обстрілу Херсона загинула жінка, є поранений.

Головне