Розвідка Британії: у рф тривають переговори щодо майбутнього ПВК "Вагнер"

Розвідка Британії: у рф тривають переговори щодо майбутнього ПВК

У росії тривають переговори щодо майбутнього ПВК "Вагнер" після заколоту угруповання 23-24 червня на чолі з Євгеном Пригожиним.

Про це йдеться у щоденному звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії на сторінці в Twitter. Як зазначається, упродовж останніх днів в росії почали формуватися тимчасові домовленості щодо майбутнього ПВК "Вагнер".

Британські розвідники розповіли, що 12 липня Міноборони рф оголосили про передачу угрупованням Пригожина 2000 одиниць військової техніки, зокрема танків. Станом на 15 липня принаймні невеликий контингент бійців ПВК "Вагнер" прибув до табору в Білорусі.

При цьому деякі групи у соціальних мережах, пов’язаних із ПВК, відновили діяльність, зробивши акцент на висвітленні діяльності найманців Пригожина в Африці.

"Виходячи з останніх заяв російських офіційних осіб, держава, ймовірно, готова прийняти прагнення ПВК "Вагнер" зберегти свою широку присутність на (африканському – ред.) континенті", - йдеться у звіті розвідки.

Нагадаємо, про засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина можна забути, його вже не існує, заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк. При цьому він розповів, що не розуміє, чому засновник “Вагнера” знаходиться в Білорусі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російський генерал Сергій Суровікін зник із публічного простору після заколоту ПВК “Вагнера” на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним. Замість Суровікіна з’явився його заступник Віктор Афзалов. Про це йдеться у звіті міністерства Великої Британії. Афзалов є заступником головнокомандувача повітряно-космічних сил рф генерала Сергія Суровікіна. Він перебуває на посаді не менше чотирьох років.

Головне