Розвідка Британії: В оборонпромі росії провели хвилю "чисток"

Розвідка Британії: В оборонпромі росії провели хвилю

Протягом останнього тижня у рф повідомили про дві корупційні справи, пов’язані з представниками оборонного сектора. Фігуранти цих справ, ймовірно, не мали політичного захисту. Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

Відомо, що арештували керівника російської "Військово-будівельної компанії" Міністерства оборони росії Андрія Бєлкова за звинуваченням у корупції.

Компанію, створену у 2019 році та похвалену Сергієм Шойгу за "особливий аудит", використовували для збагачення корумповані посадовці. 23 липня суд у Ростові-на-Дону засудив ексдиректора заводу "Зірка-Стрєла" за розкрадання та завищення цін.

"Корупція є вкоріненою в російській оборонній промисловості. У 2007 році аудит за дорученням тодішнього міністра оборони Сергія Іванова виявив, що 70% бюджетних коштів Міністерства оборони використовувалися не за призначенням", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що влада російської столиці вдалась до запровадження безпрецедентної премії для жителі Москви, які долучаться до ЗС рф для війни в Україні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські захисники у ніч проти 28 липня уразили нафтобазу "Польова", яка знаходиться у Курській області рф. Московський мер Сергій Собянін пообіцяв виплату у розмірі 1,9 мільйона рублів (близько 22 000 доларів).

Головне