Розвідка Британії: росіяни можуть атакувати Велику Новосілку після Вугледара

Розвідка Британії: росіяни можуть атакувати Велику Новосілку після Вугледара

Британська розвідка прогнозує, що після захоплення Вугледара російські війська можуть спрямувати свої дії на Велику Новосілку.

Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Британська розвідка повідомляє, що після окупації міста Вугледар на Донеччині російські війська ймовірно спробують продовжити свій наступ на захід, де їхньою потенційною ціллю може стати Велика Новосілка у Запорізькій області. Вважається, що населений пункт розташований на стратегічно важливій трасі Т0509.

За даними розвідки, Вугледар опинився під контролем росіян у вересні 2024 року, після чергової наступальної кампанії окупантів. Практично оточене місто змусило українські війська відступити.

Росія неодноразово намагалася захопити Вугледар протягом останніх двох років, однак попередні спроби призвели до значних втрат для окупаційних сил.

"Цілком імовірно, що найближчими тижнями російські війська спробують продовжити просування за Вугледар. На заході однією з імовірних цілей є населений пункт Велика Новосілка", — зазначили у британській розвідці.

Нагадаємо, за минулу добу українські сили знищили 1280 російських військових та значну кількість техніки. Загальні втрати окупантів з початку повномасштабної війни становлять приблизно 659 220 осіб.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України у ніч на 5 жовтня збили три ворожі безпілотники під час атаки російських окупантів у повітряному просторі Одеської області.

Головне