Розстріл родини у Волновасі: прокуратура почала розслідування

Розстріл родини у Волновасі: прокуратура почала розслідування

Прокуратура Донецької області розпочала розслідування стосовно вбивства дев'яти цивільних осіб, включаючи двох дітей, в окупованому місті Волноваха російськими окупантами.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

Згідно з інформацією, під час аналізу медіапростору прокурори виявили дані щодо вбивства сім'ї в тимчасово окупованому Волновасі.

За попередніми відомостями, в жовтні 2023 року представники російських збройних формувань, одягнені у військову форму та вигляду кавказької зовнішності, підійшли до приватного будинку. Вони вимагали від родини, яка там проживала, вийти і звільнити будинок для одного з підрозділів російської армії.

Після того, як 53-річний господар відмовився виконати їх вимоги, нападники погрожували фізичною насильницькою поведінкою та відступили. Однак 27 жовтня окупанти повернулися до будинку і, використовуючи вогнепальну зброю, вбили всіх дев'ятьох членів родини, які спали в той момент. Ця трагедія включала трьох жінок та двох малолітніх дітей, які народились у 2014 та 2018 роках.

photo_2023-10-30_17-13-39.jpg (154 KB)

photo_2023-10-30_17-13-40.jpg (202 KB)

photo_2023-10-30_17-13-41.jpg (220 KB)

Нагадаємо, окупаційна армія російської федерації у понеділок, 30 жовтня, атакувала судноремонтний завод в Одеському районі, імовірно, використовуючи три ракети Іскандер-М.

Фахівці припускають, що в атаці було використано балістичну зброю, і ці ракети влучили в територію судноремонтного заводу та території поряд. Унаслідок цієї атаки була пошкоджена адміністративна будівля на території заводу, а також спеціалізована техніка, яка використовується на цьому підприємстві.

Гуменюк підкреслила, що ця атака свідчить про активність ворога в приморському регіоні та загострену ситуацію в цьому районі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Білорусь продовжує військові навчання з рф поблизу кордону України.

Головне