Розставляв "відеопастки" для коригування ударів по Києву: СБУ затримала агента рф

Розставляв

Служба безпеки України затримала агента російської розвідки в Києві. Чоловік коригував удари ракетами і дронами по столиці та здійснював підпали на об'єктах Укрзалізниці.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затриманий – житель Харкова, якого російська спецслужба завербувала через один з Телеграм-каналів, де він шукав можливості для легкого заробітку. За завданням розвідки, він переїхав до Києва і орендував квартиру з видом на місцеву ТЕС.

У своїй тимчасовій квартирі він встановив відеокамеру з віддаленим доступом, що дозволяло російським окупантам спостерігати за енергооб'єктом у реальному часі. За аналогічною схемою, він організував ще один "спостережний пункт" у близькій орендованій квартирі.

Агент також встановив замасковані відеокамери для відстеження ударів по лініях електропередач, плануючи фіксувати наслідки нових повітряних атак і визначати позиції ППО.

Після завершення установки "спостережних постів" агент повернувся до Харкова під виглядом відвідування родини, але насправді для підпалу релейної шафи на важливій залізничній лінії.

Контррозвідка СБУ документувала всі його дії і затримала його в одній з орендованих квартир у Києві, де він налаштовував нову відеокамеру для спостереження за повітряними ударами.

Під час обшуків у затриманого вилучили телефони і відеопристрої, що підтверджують його розвідувально-підривну діяльність на користь росії.

Слідчі СБУ пред'явили йому підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у місті Лубни Полтавської області невідомий чоловік підірвав гранату біля входу до супермаркету, внаслідок чого сам загинув неподалік. У результаті вибуху троє осіб отримали поранення.

Головне