На Донеччині росіяни розстріляли авто з цивільними та вбили ще двох жінок

На Донеччині росіяни розстріляли авто з цивільними та вбили ще двох жінок

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом вбивства мирних жителів у місті Селидово Донецької області. За даними слідства, російські окупанти розстріляли цивільний автомобіль та вбили щонайменше двох жінок.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

В кількох Telegram-каналах 27 жовтня оприлюднено відео, на якому зафіксовано, як російські окупанти розстріляли цивільний автомобіль у місті Селидове. Внаслідок атаки один із двох громадян, які перебували в авто, отримав поранення. Українські військові, прибувши на місце, надали постраждалому першу допомогу та евакуювали цивільних.

“Крім того, за даними медіа, ворог розстріляв у місті двох жінок. Також, як зазначають інтернет-ресурси, в районі приватного сектору, що практично не постраждав від активних бойових дій, знаходяться тіла загиблих цивільних. Тобто ці вбивства відбувалися, попередньо, вже після взяття під контроль цих територій супротивником”, - йдеться у повідомленні.

Донецька обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. Ведеться досудове розслідування для встановлення всіх елементів і ідентифікації жертв.

Як писав “Ми-Україна” раніше, в Ізраїлі на півночі Тель-Авіва у неділю, 27 жовтня, вантажівка в'їхала в автобусну зупинку, в результаті постраждали десятки людей.

Головне