У Мінфіні розповіли, скільки видатків з держбюджету спрямували на оборону й безпеку в 2023 році

У Мінфіні розповіли, скільки видатків з держбюджету спрямували на оборону й безпеку в 2023 році

Минулого року видатки загального фонду державного бюджету на сектор безпеки й оборони становили 1 843,8 мільярдів гривень. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Видатки спрямували на грошове забезпечення для військовослужбовців, поліцейських, на медичні потреби. 

"Видатки сектору безпеки й оборони уряд фінансує виключно за кошт власних податкових надходжень, а також військових облігацій", - нагадали в міністерстві.

Нагадаємо, рятувальники дістали з річки Інгулець тіло восьмирічного хлопчика, який у суботу, 20 січня, провалилися під кригу. Про це повідомили у пресцентрі Державної служби України надзвичайних ситуацій.

Трагедія сталася у селі Олександрівка на Кіровоградщині. Двоє дітей гралися на кризі на річці Інгулець та провалилися. Тіло однієї дитини рятувальники вже знайшли, інше - продовжують шукати.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, який прибув у понеділок до Києва, заявив, що в українсько-польських відносинах є конфлікти інтересів, який варто вирішити. Про це  передає видання TVP Info.

Прем’єр-міністр Польщі під час візиту у Київ зазначив, що є багато двосторонніх питань для обговорення і він тут, щоб це зробити. При цьому Туск додав, що для нього дуже важливо "створити таке відчуття, що Польща є найнадійнішим союзником України в цій смертельній боротьбі зі злом".

 

Головне