Розпочато службове розслідування розпочато: 123 бригада ТРО з'ясовує обставини смерті комбата Ігоря Гриба

Розпочато службове розслідування розпочато: 123 бригада ТРО з'ясовує обставини смерті комбата Ігоря Гриба

Командування 123 бригади Територіальної оборони України ініціювало службове розслідування для з'ясування обставин смерті підполковника Ігоря Гриба, командира 186 окремого батальйону. 

"Це був відданий військовій справі та своїй країні військовослужбовець, командир, який піклувався про особовий склад та не стояв осторонь проблем свого військового колективу.... Обставини загибелі Ігоря Гриба наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування", - йдеться у повідомленні 123 ОБрТрО.

Життя військового обірвалось 2 жовтня поблизу Вугледара на Донеччині. 

Як пише миколаївське видання Гард.City, Ігор Гриб народився 1 вересня 1991 року в селищі Криве Озеро. Після закінчення університету імені Сухомлинського у 2014 році він вступив на військову службу за контрактом. За свою кар'єру чоловік пройшов шлях від командира взводу до начальника штабу механізованого батальйону, беручи участь у боях біля Савур-Могили та Іловайська.

З 2015 року, командуючи ротою, Гриб захищав Мар'їнку та Красногорівку, за що був відзначений численними державними нагородами. У 2021 році він очолив Первомайський батальйон ТРО, а навесні 2022 року отримав звання підполковника. Під його командуванням батальйон захищав території Миколаївської, Херсонської та Донецької областей.

Гриб залишив після себе батьків, сестер, дружину та маленьку доньку. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 2 жовтня Сили оборони України офіційно підтвердили про вихід з Вугледара "з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій"

Головне