Розлив токсичних хімікатів внаслідок аварії на залізниці у США призвів до евакуації цілого міста

Розлив токсичних хімікатів внаслідок аварії на залізниці у США призвів до евакуації цілого міста

У штаті Кентуккі, що на півдні США, на залізниці сталась аварія, в результаті якої влада оголосила надзвичайну ситуацію та заявила про необхідність евакуювати населення міста поблизу. Як пише The Guardian, причиною стало сходження з рейок поїзд, який транспортував розплавлену сірку.

Місцевий залізничний оператор CSX повідомив, що аварія сталась за участю 16 вагонів. У двох них знаходилась розплавлена сірка, яка і спалахнула після надзвичайної ситуації. Жителів міста Лівінгстон, яке знаходиться неподалік місця аварії, було вирішено евакуювати через утворення токсичних парів, які утворюються під час горіння вказаної речовини. На додачу губернатор Кентуккі увів в дію закон, який не дозволяє підвищувати ціни на товари та послуги.

Ще у двох вагонах був гідроксид магнію, у CSX повідомили, що не виявили ознак їх ушкодження. Вміст решти вагонів був безпечним, ними переводили зерно та пластик.

Залізничний оператор заявив, що забезпечить евакуйованих харчами, житлом та предметами першої потреби. 

Як відомо, минулого тижня внаслідок іншої аварії на американській залізниці постраждали десятки людей. У Мічигані поїзд Amtrak з понад 200 людьми в'їхав у інший залізничний транспортний засіб, який був виведений з ладу та стояв на рейках. 

У лютому з рейок в Огайо зійшов поїзд Norfolk Southern, який перевозив величезну кількість токсичних хімікатів, включаючи канцерогенний вінілхлорид. У липні у Техасі сталась аварія за участі вантажівки та вантажного поїзда, внаслідок неї частина вагонів зійшла з рейок, ймовірно, з небезпечним вмістом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні у США з рейок зійшли три вагони-цистерни з сірчаною кислотою. Подія сталась неподалік міста Вуд-Рівер, що у штаті Іллінойс. 

Головне