Росяни на ТОТ навчають школярів управлінню дронами, - ЦНС

Росяни на ТОТ навчають школярів управлінню дронами, - ЦНС

У тимчасово окупованих територіях України курс управління дронами став обов'язковим для учнів місцевих шкіл.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Окупанти ввели на тимчасово окупованих територіях модуль з технологій безпілотних літальних апаратів (БпЛА) у рамках уроків праці. Цей предмет охоплює вивчення технологій, конструкції та складання безпілотників для військових цілей. Серед учнів активно проводиться агітація щодо подальшого навчання на технічних спеціальностях та працевлаштування на військових заводах.

Також, нещодавно учні Благодатнівської школи, після проходження теоретичного навчання, взяли участь у змаганнях з керування квадрокоптерами. У гонках змагалися учні 5-6 класів.

Кремль вважає управління БпЛА однією з основних навичок у підготовці до військової служби. Російські війська планують залучити якомога більше молоді до своїх військових структур та в оборонну промисловість.

Нагадаємо, раніше центр повідомляв, що окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях України активно посилили фільтраційні заходи серед дітей та підлітків, виправдовуючи це боротьбою зі злочинністю.

З початку року на тимчасово окупованій частині Донеччини російські окупанти поставили на облік 263 неповнолітніх, серед яких 16 осіб визнані “екстремістами”. Йдеться про дітей з проукраїнськими поглядами, яких відправляють на примусове обстеження або лікування до психіатричних закладів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська армія у ніч з 19 на 20 жовтня атакувала українську територію 49 дронами-камікадзе та двома балістичними "Іскандерами". Відпрацювання по засобах повітряного нападу ворогу велось в небі над 12 областями.

Головне