росію попередили про будь-які спроби втрутитися: Подоляк прокоментував візит Байдена до Києва

росію попередили про будь-які спроби втрутитися: Подоляк прокоментував візит Байдена до Києва

росію попередили про візит президента Сполучених Штатів Джо Байдена до Києва. Таким чином її намагалися застерегти від спроб перешкодити чи влаштувати провокації.

Про це розповів радник керівника ОП Михайло Подоляк в ефірі "Ми-Україна".

"По дипломатичних каналах, безумовно, було поставлено до уваги рф, тому що в нас все ж таки війна. росія, порушуючи і устав ООН, і міжнародне право, атакує суверенну державу. Це все ж таки - перша особа великої ядерної держави (Байден, - ред.), і росію попередили про будь-які спроби втрутитись в його візит. Тому що він сприймає територію України як абсолютно суверенну державу. До речі, це дуже важливий психологічний ефект має складати", - пояснив радник керівника ОП.

За словами Подоляка, Байден показав що він, як представник великої держави, приїхав саме в Київ, у серце країни, яка чинить активний спротив. Він хотів підкреслити, що не треба боятися бути разом з Україною.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ЗМІ з'ясували, що Сполучені Штати Америки провели базову комунікацію з росією напередодні візиту Джо Байдена до Києва.  Таким чином американська сторона спробувала уникнути прорахунків. Вони могли б призвести дві ядерні країни до прямого конфлікту.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден залишив Київ після шестигодинного візиту. Глава США прибув до столиці потягом о восьмій ранку за столичним часом. Перші фото та відео підтвердження з’явилися перед 12-ю годиною. 

Головне