Росіяни зруйнували морг в Авдіївці і вдарили по центру міста, - Барабаш

Росіяни зруйнували морг в Авдіївці і вдарили по центру міста, - Барабаш

Обстріли Авдіївки не припиняються, лише за минулу добу місто та позиції навколо нього перебували під ворожим вогнем близько 200 разів. Більше про ситуацію у прифронтовому населеному пункті на Донеччині в ефірі "Ми-Україна" розповів керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Він повідомив, що за учорашню бойову добу росіяни нанесли 26 масованих обстрілів саме по території громади. В результаті ворожих атак постраждав чоловік 1975 року народження, якого евакуювали у лікарню у більш безпечну громаду у важкому стані.

"На жаль, не минула доба без авіаракетних ударів, нічого нового не сталось. Я вже навіть не пам'ятаю, коли останній раз минула добу, щоб не було ракетних ударів. Позавчора був масований ракетний удар по місту - прилетіло чотири ракети. Накрили стару, центральну частину міста. Було зруйновано морг лікарні - я не знаю, що це за стратегічний військовий об'єкт. До того ж він не не працює, бо в місті немає світла. Я не розумію, для чого це робити", - додав Барабаш.

В цілому на Авдіївському напрямку ситуація залишається складною. Ворог продовжує бити по позиціях, щоденно працює авіація та артилерія. Близько 10 днів назад на вказаний відтинок фронту росіяни перекинули бійців "Шторм Z".

"Вони штурмують і вдень і вночі, не лишають вони ні спроб, ні бажання все-таки місто оточити. Проте вже дуже дуже довго ворог не має жодного успіху", - розповів Барабаш.

Як писав "Ми-Україна" раніше, майже три чверті українців, 74%, вважають, що чоловікам від 16 до 25 років слід дозволити виїзд на навчання за кордоном.

Головне