Росіяни змінили тактику обстрілів Нікопольщини, - РВА

Росіяни змінили тактику обстрілів Нікопольщини, - РВА

Обстріли Нікопольщини не припиняються, однак окупаційне військо дещо змінило тактику здійснення атак на цей район Дніпропетровської області.

В ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що тепер по містах ворог б’є не РСЗВ та артилерії, а безпілотниками.

"БПЛА - це загальна назва, а вони охоплюють все - від "Мавіків", закінчуючи "Шахедами", "Орланами" та іншим. Вони зараз обстрілюють наш берег невеликими безпілотниками, які роблять скиди на берегову лінію, на міста. Це не вибірковий вогонь, а тактика тероризму. Адже уражаються житлові будівлі. Для чого? Це терор і досягнення хоч якогось успіху без успіху на полі бою", - наголосив він.

В Дніпропетровській ОВА визнають, що загалом по області найтяжче Нікопольщині. Населені пункти району обстрілюються практично щоденно. За понад рік повномасштабної війни окупний пошкодили в Нікопольському районі близько 5000 споруд, з яких 3000 - це багатоквартирні та приватні будинки.

Нагадаємо, у ніч проти 27 березня Україна пережила чергову масовану атаку дронами. Лише над Києвом наші сили ППО збили 12 ворожих безпілотників. Уламки одного влучили у приміщення магазину, після чого там зайнялася пожежа. Також ворог обстріляв Сумщину та Дніпропетровщину.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кожного тижня росіянам доводиться відкривати нові шпиталі для своїх поранених бійців, адже їхня кількості стає все більшою. Таку ситуацію, зокрема, мають загарбники на Запорізькому напрямку фронту.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.