Росіяни затирають маркування на мікрочіпах, аби Україна не визначила виробника

Росіяни затирають маркування на мікрочіпах, аби Україна не визначила виробника

Російські загарбники затирають маркування на мікрочіпах, аби Україна не змогла визначити виробника деталі.

Про це повідомив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ Андрій Рудик в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Ще ми помітили цікаву річ, вони повністю затерли всі мікрочіпи. Тут ми бачимо з тепловізора, з БМД-4, ми бачимо, що тут мікрочіпи не затерті, номера, серійники і т.д. GSM-трансивер, який ми досліджували - там повністю все затерто. Головний чіп - наглухо затертий. Це не означає, що ми не знайдемо звідки він, це просто ускладнює роботу", - пояснив Рудик.

Нагадаємо, виробництво “Ланцетів” росіянам дається складно, оскільки “запчастини з пралок” не підходять. Про це заявив заступник керівника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький. Він зазначив, що безпілотники “Ланцет” – один з ефективних засобів ураження на тактичну глибину. Проте з виробництвом складно, адже все залежить від кількості іноземних компонентів у них.

“Зараз всі зусилля спрямовані на те, щоб перекрити канали постачання іноземних компонентів у рф. І це працює. По високоточних ракетах, наприклад, ми бачимо результат”, – розповів представник ГУР.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, один “шахед” коштує в середньому 30 тисяч доларів, а ракета – в десятки разів більше. Саме тому росія вирішила не лише купувати дрони, але і виробляти їх самостійно на своїй же території. За даними російських розслідувачів, центр виробництва дронів базуватиметься у Татарстані. Це підтверджують і у Білому домі.

Головне