Міноборони: Росіяни забирають дітей на окупованих територіях до кадетських корпусів

Міноборони: Росіяни забирають дітей на окупованих територіях до кадетських корпусів

Росіяни забирають дітей на окупованих територіях до кадетських корпусів. Вони змушують батьків віддавати своїх дітей.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

Вона зазначила, що великі втрати на фронті змушують росію проводити довготривалу та екстрену мобілізацію. Так, на окупованих територіях почали створювати “кадетські корпуси”, в які росіяни забирають дітей місцевих жителів.

"Один з яких цього року відкрився в місті Старобільську Луганської області, подібні передбачається відкрити у Скадовському, Каланчацькому, Новотроїцькому та Генічеському районах Херсонської області", - йдеться в дописі.

Також окупанти продовжують вербувати в’язнів у тюрмах на окупованих територіях. Їх забирають у приватні військові компанії.

“Приймаються злочинці незалежно від їх кримінальних статей, віку, стану здоров’я і статі”, – додала Маляр.

Нагадаємо, у російській федерації з 9 січня обмежили виїзд за межі рф громадян, які мають висновок про готовність до військової служби з категоріями “А”, “Б” і “В”, тобто, в тому числі, й обмежено придатних.

Напередодні Нового року міністр оборони Олексій Резніков записав відеозвернення до росіян. В ньому він попередив, що на початку 2023 року на громадян рф чекають новий етап мобілізації та закриті кордони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна повинна якомога швидше отримати далекобійні системи та винищувачі. Відповідну заяву під час виступу у Європейському парламенті зробила президентка ЄП Роберта Мецола.

Головне