Росіяни випустили 19 ракет по Одещині: ЗСУ розповіли про збиття

Росіяни випустили 19 ракет по Одещині: ЗСУ розповіли про збиття

Росіяни випустили в ніч проти 23 липня 19 ракет по Одещині. Про це розповіла пресслужба Повітряних сил Збройних сил України в Telegram-каналі.

Як зазначається, силами ППО збили дев'ять ворожих ракет. Загалом противник застосував 19 ракет різних типів:

  • п'ять крилатих "Онікс" з берегового ракетного комплексу "Бастіон" (Крим);
  • три крилаті ракети повітряного базування Х-22 – пуски здійснювались з літаків Ту-22МЗ (акваторія Чорного моря);
  • чотири крилаті ракети морського базування "Калібр" - імовірно з підводного човна (акваторія Чорного моря);
  • п'ять крилатих ракет наземного базування "Іскандер-К" (Крим);
  • дві балістичні ракети "Іскандер-М" (Крим).

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил було знищено дев'ять повітряних цілей. Йдеться про чотири крилаті ракети морського базування "Калібр" та п'ять крилатих ракет наземного базування "Іскандер-К".

"За поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил завдала більше 15 авіаційних ударів по об’єктах, місцях зосередження техніки та особового складу російських окупантів", - йдеться в повідомленні Повітряних сил.

Нагадаємо, російські окупанти обов’язково отримають відповідь за ракетні удари по Одесі, заявив президент України Володимир Зеленський. За словами президента, наразі усім постраждалим внаслідок нічної атаки ворога надається необхідна допомога.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 23 липня Одеса зазнала нового ракетного удару. Вже відомо про 22 постраждалих і одного загиблого. Також постраждали пам’ятки архітектури. Як зазначається, нічну атаку вже оцінили як найруйнівніші для центру міста.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.