Росіяни використали для удару по Новоданилівці хімічну речовину хлоропікрин, - Кузьмін

Росіяни використали для удару по Новоданилівці хімічну речовину хлоропікрин, - Кузьмін

Російська окупаційна армія використала для удару по Новоданилівці (Запорізька область) хімічну речовину хлоропікрин.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявив заступник командувача військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін.

"Ворог вчора по обіді здійснив два обстріли хімічними боєприпасами. При контакті з хлорпікрином у людей виникає сильне подразнення очей, носа, горла, дихальних шляхів", - повідомив він.

За його словами, українські військові та цивільні не постраждали. Крім того, засобів захисту від подібних снарядів в України вистачає.

Нагадаємо, генерал Олександр Тарнавський раніше також підтвердив удар хімічними боєприпасами з хлорпікрином по Новоданилівці.

“Ворог, в порушення всіх Конвенцій, продовжує використовувати хімічні боєприпаси. Минулої доби противник у районі н.п. Новоданилівка здійснив 2 артилерійських обстріли з РСЗВ боєприпасами, які містять хімічну речовину (імовірно хлорпікрин)”, – зазначив Тарнавський.

При цьому він додав, що в результаті цього обстрілу люди не постраждали.

Довідка.

Хлорпікрин – масляниста рідина з різким запахом. Вона викликає м’язові конвульсії та втрату свідомості. При великій концентрації людина вмирає за лічені хвилини. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Херсоні Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у колабораційній діяльності.

Головне