Росіяни стягують резерви до Бахмута, щоб утримати позиції, - Череватий

Росіяни стягують резерви до Бахмута, щоб утримати позиції, - Череватий

Командування армії російської федерації почало стягувати резерви до Бахмута, щоб утримати свої позиції.

Про це розповів заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий у ефірі телемарафону.

За його словами, ворог на цьому напрямку іноді намагається контратакувати і постійно обстрілює позиції Сил оборони. Українським військам протистоїть військовий підрозділ армійського резерву "Барс", підрозділ "Шторм-Z", а також спецназ та повітряно-десантні війська.

"Він стягує туди постійні резерви, намагається іноді контратакувати. Ми гасимо ці спроби. За останній час у ворога успіху в контратаках не було", - відзначив Череватий.

Нагадаємо, армія рф зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось 28 бойових зіткнень.

Вночі росія завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби росіяни завдали 11 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснили 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах. Внаслідок російських атак постраждали мирні люди, пошкоджень зазнали житлові будинки, господарські та адміністративні будівлі, а також приватний автомобільний транспорт.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких - по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, 20 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та дві станції РЕБ окупантів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські захисники на півдні за час наступу звільнили майже 180 кв. км.

Головне