Росіяни розуміють значення для них Бахмута, тому вдаються до крайніх заходів, - Череватий

Росіяни розуміють значення для них Бахмута, тому вдаються до крайніх заходів, - Череватий

Російські війська розуміють значення для них утримання Бахмута. Саме тому вони вдаються до крайніх заходів.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Ворог надсилає повітряно-десантні підрозділи, які, в їхньому розумінні, завжди є "крайнім аргументом". Коли в них є ризик втрати позицій, вони завжди покладаються на десантні підрозділи", - розповів речник Східного угрупування.

За його словами, за добу на Бахмутському напрямку відбулось тільки одне боєзіткнення. При цьому ворог 418 разів наніс удари, здійснив один авіанальот. Українські захисники водночас знищили 53 окупанта, 118 зазнали поранень та двох взяли в полон.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Бахмутському напрямку тривають позиційні бої. На флангах біля Бахмута українські оборонці станом на 12 червня просунулися ще на відстань від 250 до 700 метрів. Силам оборони на вказаній ділянці фронту вдалось ліквідувати 66 окупантів, ще 83 бійці армії рф отримали поранення, а три – потрапили до полону.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив про початок контрнаступальних дій Сил оборони. За словами глави української держави, контрнаступальні дії тривають вже деякий час. Разом з тим він наголосив, що кожного дня спілкується з командувачами різних напрямків, а саме з Сирським, Тарнавським, Москальовим, Наєвим, Залужним. Він закликав українців довіряти нашим військовим, а не Путіну та Telegram-каналам.

Головне