Росіяни продовжують обстрілювати Херсон: Єрін про актуальну ситуацію в області

Росіяни продовжують обстрілювати Херсон: Єрін про актуальну ситуацію в області

Окупанти продовжують тероризувати Херсон та область регулярними обстрілами. У ніч проти 29 січня по обидва береги Дніпра була чутно вибухи,ворог використовував запальні снаряди. Минулої доби армія рф обстріляла місто 19 разів. Внаслідок атак загинуло двоє людей, є поранені. 

Про актуальну ситуацію на херсонському напрямку в ефірі "Ми-Україна" розповів керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Євгеній Єрін.

“Ситуація залишається стабільно складною, але контрольованою. Поки що ворог продовжує завдавати артилерійних ударів, ударів з РСЗВ по населених пунктах та критичній і енергетичній інфраструктурі. Місто Херсон залишається "місцем тяжіння" окупантів, яке вони жодного дня не пропускають", - розповів він.

У селі Благодатне на Херсонщині місцеві жителі напередодні знайшли в полі поранену людину. Чоловік підірвався на міні.

За словами Єріна, на сьогодні на Херсонщині можуть бути замінованими понад 600 тис. га землі. Тривають роботи з перевірки території. Вперше чергу фахівці перевіряють шляхи сполучення, лінії електропередач, газогони та  інші критичні об’єкти інфраструктури. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна вже розпочала підготовку до отримання багатофункціональних легких винищувачів F-16. Йдеться зокрема про спеціальні підготовчі роботи на українських летовищах.

Головне