Росіяни поставили Кримський міст на провітрювання, - Гуменюк

Росіяни поставили Кримський міст на провітрювання, - Гуменюк

Незаконно споруджений російськими окупантами Кримський міст, який вже зазнав кількох ударів, нині працює в обмеженому режимі.

Про це заявила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі "Ми-Україна" 17 серпня.

За її словами, залізниця на мосту також не може працювати на повну потужність.

"Він то закривається, то відкривається. Працює не на повну потужність - деякі автомобільні смуги працюють, але в обмеженому режимі. Залізниця працює за спецрежимом теж дуже обмежено. Таким чином максимально потужна мостова артерія не забезпечує повноцінної мостової логістики, як і інші "хворі" мости - Чонгарський та Генічеський - не можуть забезпечити потреби ворога у логістиці та постачанні", - зауважила вона.

Гуменюк додала, що "виходячи з ситуації з димом, міст нині поставлено на провітрювання".

Нагадаємо, російська окупаційна армія штучно затримує цивільні судна біля Кримського мосту, щоб загородити корабельне угруповання.

Окупанти у той район стягнули цивільні судна. За її словами, як правило там 35-50 суден може бути накопичено у так званому “районі огляду”. Там вони намагаються проводити фільтраційні заходи, нібито перевіряючи судна на перевезення військового вантажу.

“Насправді вони штучно намагаються затримувати рух суден, щоб він являв собою “буферну подушку”, загороджуючи їх корабельне угруповання”, – додала Гуменюк.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, судно, що вийшло з порту Одеси 16 серпня, у найближчі години прийде до пункту призначення. Це говорить про те, що новий “зерновий коридор” є і буде працювати.

Головне