Росіяни понад 20 разів намагались витіснити ЗСУ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках

Росіяни понад 20 разів намагались витіснити ЗСУ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках

Російські війська за останню добу понад 20 разів намагались витіснити Сили оборони з позицій на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України на сторінці у Facebook.

"У районі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” наші захисники стійко тримають оборону неподалік Авдіївки та Мар’їнки, де протягом минулої доби противник здійснив понад 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій", - йдеться в повідомленні.

Також усі атаки ворога в районах Новомихайлівки Донецької області та південніше Новодарівки Запорізької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

"Водночас на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю", - розповіли в Генштабі.

Крім того, на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію. Вони завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій. У результаті штурмових дій наші воїни мають частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області.

У районі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу. Їм вдається знищувати логістику, місця дислокації і вогневі позиції ворожих підрозділів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські воїни у суботу, 9 вересня, запустили в Авдіївці у небо державний стяг. Прапор летів за допомогою прикріплених до нього повітряних кульок чорного та червоного кольорів. Вітром його віднесло до поки що окупованого росіянами Донецька. Як розповів керівник Авдіївської МВА Віталі Барабаш, вже там його намагалися збити окупанти. Прифронтове місто, з якого запускали стяг, знаходиться на відстані у 10 км від Донецька.

Головне