Росіяни переходять до стратегічної оборони, - представник ГУР

Росіяни переходять до стратегічної оборони, - представник ГУР

Російські війська не змогли здійснити ще один масштабний наступ на українських територіях, тож тепер вони переходять до стратегічної оборони.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Тактичні операції, звісно, противник може проводити, планувати, пробувати реалізовувати. Інша справа в тому, що рашисти в цілому переходять до стратегічної оборони. Наступ, який довго анонсувався і який був розпіарений як великий зимовий, зараз досі не стався. 31 березня, як дата, яка була поставлена Путіним Герасімову, до якої той мав вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, це було провалено", - пояснив представник ГУР.

За його словами, у російських військ наразі немає сил повторювати спроби наступати, які можна було побачити після початку повномасштабного вторгнення. Водночас це не означає, що ворог розбитий або він втратив небезпеку для України.

"Є велика кількість живої сили, є мобілізаційний потенціал, є значна кількість техніки, хоча часто і застарілої радянської, яка також може бути небезпечною. Але це нічого не означає. Найбільш боєздатна частина рашистської армії знищена в Україні. Знищив її власне Путін", - зазначив Юсов.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, депутат Держдуми рф Олександр Бородай розповів, що в росії можуть оголосити нову хвилю мобілізації через контрнаступ Збройних сил України. За словами парламентаря, російським військам необхідно зібрати максимум сил для швидкої та ефективної перемоги, яка відіб’є бажання в інших зв’язуватися з рф. Мова йде про США та Захід.

Головне