Росіяни оскаженіли: в Луганській ОВА розповіли про посилення терору на захоплених територіях

Росіяни оскаженіли: в Луганській ОВА розповіли про посилення терору на захоплених територіях

Російські окупанти посилили на захоплених територіях Луганщини "контртерористичні" заходи. Вони змушують людей отримувати паспорти рф та проводять постійні обшуки. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"Росіяни оскаженіли. Зруйнували Луганщину, але замість відбудови житла та комунікацій нав’язують лише суворий режим "руського миру", - зазначив Лисогор.

Він додав, що у Троїцькій громаді окупанти пригрозили звільненням тим українцям, які до 24 травня не отримають російські паспорти. Також цих людям відмовлятимуть у наданні медичної допомоги у разі потреби та позбавлять всіх пільг.

"Якщо раніше телефони перевіряли вибірково на вулицях, то віднедавна цей безлад влаштовують на робочих місцях – шукають будь-яку причину для звинувачення у шпіонажі. По громаді їздять пересувні пункти так би мовити "мрэо" – вимушують змінювати автомобільні номера на російські. Тотальний тиск", - повідомив голова Луганської ОВА.

Як повідомляли "Ми-Україна", минулої доби, 13 травня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 620 загарбників. Наші оборонці за учорашній день також знищили п’ять танків, 18 бойових броньованих машин, 21 артилерійську систему, одну систему реактивного залпового вогню та 31 БпЛА.

Головне