Росіяни обстріляли затоплений Херсон під час евакуації: двоє людей загинули, є поранені

Росіяни обстріляли затоплений Херсон під час евакуації: двоє людей загинули, є поранені

Внаслідок обстрілів російськими військами Херсонської області 8 червня загинули двоє людей, ще 17 отримали поранення.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

За минулу добу окупанти 44 рази обстріляли Херсонщину з мінометів, артилерії, "Градів", БПЛА та авіації. Всього було випущено 188 снарядів. По місту Херсон — 25 снарядів.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

Російська армія обстріляла місце евакуації людей в Херсоні. Поранені дев'ятеро людей. Серед них двоє працівників ДСНС, поліцейський, лікар та волонтер з Німеччини.

Нагадаємо, у Херсоні зменшився рівень затоплення, за ніч вода впала на 20 сантиметрів. В області вода тримається на позначці 5,38 метра.

“Вже бачимо, що вода впала на 20 сантиметрів. Попередньо, станом на сьогоднішній ранок, затоплено 3624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини. На ранок евакуювали 2 352 людини, рятуємо наших молодших друзів – евакуйовано близько 550 тварин”, – зауважив він.

Як повідомляв "Ми-Уркаїна" раніше, країни Європейського Союзу домовились у справі про розселення мігрантів. Попри те, що Польща і Угорщина були проти, вистачило кваліфікованої більшості. Це стосується переселення мігрантів, які прибувають через Середземне море до Італії та Мальти останнім часом.

При цьому угода передбачає “примусову солідарність”. Згідно з пропозицією Швеції, яка цього місяця очолює Раду ЄС, країни матимуть три варіанти: вони зможуть приймати мігрантів, платити за тих, кого не прийняли, або обрати так звану “оперативну допомогу”.

Головне