Росіяни обстріляли Сумщину, загинула 82-річна жінка (фото)

Росіяни обстріляли Сумщину, загинула 82-річна жінка (фото)

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством. Про це повідомили у прокуратурі Сумщини.

За даними слідства, 30 серпня 2023 року близько першої години ночі окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, з території російської федерації здійснили артилерійський обстріл Шалигінської громади Шосткинського району. Один із снарядів поцілив у приватний будинок жительки села Сваркове, 82-річна господиня загинула.

Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки обстрілу. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані до УСБУ в Сумській області.

Як писали “Ми-Україна” раніше, минулої доби, 29 серпня, російські війська вели масовані обстріли населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів Харківської області.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.