Росіяни не мають шансів підійти до Одеси з моря, – Резніков

Росіяни не мають шансів підійти до Одеси з моря, – Резніков

Росіяни не мають шансів підійти до Одеси з моря, тому ризику захоплення міста немає.

Про це під час прес-конференції повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передають ВМС ЗС України.

За його словами, українські захисники позбавили росіян панування в Чорному морі і їхньої можливості "підійти з моря до Одеси".

"Для того, щоб був ризик захоплення Одеси та регіону загалом, росії треба мати панування на Чорному морі. Але ми позбавили їх цієї можливості. В тому числі після успішного застосування наших, українських "Нептунів", коли за відомою всім адресою крейсер "Москва" пішов на дно", – сказав міністр.

Також підійти суходолом в окупантів не вийшло минулого разу, а нині завдяки українським захисникам загарбники відкинуті на лівий берег Дніпра, що сам по собі зі зруйнованими мостами та переправами є потужним природним захисним бар’єром.

Водночас він додав, що на лівобережних територіях півдня ситуація більш напружена, оскільки там угруповання ворога має можливість поповнення і озброєнням, і технікою, і людьми.

Нагадаємо, українські захисники відбили 11 атак ворога у двох областях – Луганській та Донецькій. За вчора ворог завдав 12 ракетних ударів, три з них – по цивільній інфраструктурі Харкова, та 32 авіаційних удари, шість з яких – із застосуванням БпЛА “Шахед-136”. Чотири цих дрони збито. Також противник здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ за 11 лютого знищили 900 російських окупантів. Загалом росія втратила в Україні близько 137 780 військових.

Головне