росіяни намагаються прорвати нашу оборону під Куп'янськом, - Сирський

росіяни намагаються прорвати нашу оборону під Куп'янськом, - Сирський

Командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський відвідав Куп'янський напрямок і заявив про "ускладнення обстановки". Генерал-майор розповів, що окупаційне військо зосередилося на прориві оборони Сил оборони, щоб врешті захопити Купʼянськ

"Противник штурмовими загонами, що комплектуються переважно ув'язненими, щодня, на різних напрямках, намагається прорвати оборону наших військ, переслідуючи мету блокування, а згодом і захоплення Куп'янська", - заявив Сирський

Він додав, що у співпраці з командирами на вказаному відтинку фронту було напрацьовано низку важливих рішень для посилення оборони.

Щодо ситуації на Лиманському напрямку ворог там займається перегрупуванням.

"Замінює частини, що втратили боєздатність внаслідок понесених втрат і не полишає планів щодо нових наступальних дій. Наша задача - максимально скористатися цією ситуацією та суттєво покращити своє положення", - зазначив генерал-майор.

Нагадаємо, з Куп’янського району Харківщини примусово можуть евакуювати 800 дітей. Наразі Рада оборони області розглядає це питання. За підрахунками місцевої ОВА, в Куп’янському районі, де тривають активні бойові дії, наразі перебувають близько 12 000 осіб. Їх всіх можуть евакуювати.

“Наша мета – повністю убезпечити населення від можливих поранень в результаті бойових дій. Враховуючи, що ворог активізував свої штурмові дії саме на Куп’янському напрямку, небезпека може загрожувати кожній людині, яка там знаходиться”, – зазначили в ОВА.

Як писав "Ми-Україна" раніше, серед жінок, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення росії, найбільше киянок та харків’янок.

Головне