Росіяни, хоч і переключились на інші напрямки, але Бахмут тримають в полі зору, - Маляр

Росіяни, хоч і переключились на інші напрямки, але Бахмут тримають в полі зору, - Маляр

Наступ ЗСУ триває, на фронті тривають запеклі бої. І якщо на півдні українське військо атакує та крок за кроком просувається вперед, то на сході нашим захисникам доводиться стояти в обороні.

Детальніше про актуальну ситуацію на різних ділянках фронту в ефірі "Ми-Україна" розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"На півдні на декількох напрямках триває наступ. І власне там все відбувається за планом. На всіх цих напрямках є просування, але ворог просто так здавати позиції, які він вже зайняв, не буде. Тому тривають запеклі бої", - розповіла вона.

За її словами, на півдні є також і напрямки, на яких наступає ворог. Також Маляр розповіла, що окупанти стали мінувати не лише поля на Запоріжжі, а цивільні населені пункти, не інформуючи про це місцеве населення.

Заступниця голови Міноборони зазначила, що якщо для української сторони основні наступальні дії відбуваються на півдні, то ворог основним напрямком свого удару визначає схід.

"І його основний наступ триває саме там. Попри те, що ворог мусить бути в обороні на півдні, він все одно не залишає свої плани вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Його наступ, зважаючи на те, що відбувається на Лиманському та Куп'янському напрямках можна назвати масштабним", - пояснила вона.

Маляр додала, що попри те, що ворог переключився зараз на інший напрямок, Бахмутський він також не залишає як свою ціль і все одно буде здійснювати кроки для того, щоб наступати і там.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник ГУР МО Кирило Буданов відреагував на фейки про його “трагічну загибель”. За його словами, всі вкидання врешті будуть розвінчані, а росіяни виставлять дурнями самі себе. 

Головне