Росіяни ґвалтують жінок, дітей і чоловіків: наймолодшій жертві 4 роки, найстаршій - 82, - Лубінець

Росіяни ґвалтують жінок, дітей і чоловіків: наймолодшій жертві 4 роки, найстаршій - 82, - Лубінець

Станом на сьогодні українська прокуратура веде розслідування по 205 справах зґвалтування окупантами українців. Вік найменшої жертви становить чотири роки, найстаршої - 82. Відповідні дані в ефірі "Ми-Україна" навів Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець.

"Росіяни гвалтують жінок, дітей і чоловіків. Найстарший вік жертви - 82 роки, але повірте, коли ми кажемо про 205 злочинів, це не показує всією системної картинки, яка показує, що відбувається на тимчасово окупованих територіях України. Коли ми приїжджаємо на звільнені території в кожному населеному пункті до нас підходять місцеві мешканці і повідомляють про сексуальні злочини, в кожному. При чому, за моїми даними, це така система - система додаткового тиску, залякування цивільного населення, що проживає на ТОТ", - розповів він.

Омбудсмен наголосив, що російські солдати це роблять свідомо та масово. Він додав, що це продовжується і зараз - щотижня надходять дані про зґвалтування окупантами людей на територіях, що знаходяться під контролем рф.

Лубінець підкреслив, що питання притягнення злочинці до відповідальності є надскладним. Проте додав, що терміну давності за такі злочини не існує.

"Якби там не "харахорились" ці росіяни ми робимо все, щоб встановити кожного, хто це зробив, а також кожного керівника військового угруповання, хто давав на це наказ. Станом на сьогодні у нас є вирок стосовно одного російського військовослужбовця, який за це вже засуджений", - зазначив він.

За даними ОГПУ, внаслідок збройної агресії рф в Україні загинуло вже 490 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти розглядають сценарій терористичного акту на Запорізькій АЕС.


Головне