Росіяни готуються до оборони та боїв в Маріуполі, - радник мера

Росіяни готуються до оборони та боїв в Маріуполі, - радник мера

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що в тимчасово окупованому місті російські загарбники продовжують укріплюватисьВони готують місто до оборони та нових запеклих боїв.

Про це він розповів у своєму Telegram-каналі. За його словами, у місті наразі відбувається максимальна мілітаризація. При цьому окупанти підшукують житло в оренду та розбивають городи, сподіваючись залишитися в Маріуполі назавжди.

"Не варто занурюватися в самообман і вірити заспокійливим вигаданим новинам про панічні настрої окупантів у Маріуполі. Росіяни готують місто до оборони та запеклих боїв. Іноді смішно і по-ідіотськи, але готують. Максимальна мілітаризація міста прямо вказує, що ніякого херсонського сценарію тут не планують. Сподіваюсь, поки", — написав Андрющенко у каналі.

За словами радника мера, співробітники військової комендатури й офіцери гарнізону окупантів водночас шукають в оренду житло, а завезені росіяни розбивають городи, вірячи, що вони залишаться там назавжди.

"Тому на нас чекає нова битва за Маріуполь. Однозначно. Але не знецінюйте важку роботу наших Героїв вигаданими "паніками окупантів", — резюмував Андрющенко.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що російські військові нарощують сили в Маріуполі. Наразі в місті знаходиться близько 20-25 тис. окупантів. Він також додав, що російські військові у Маріуполі мають багато техніки, зокрема, танків і систем ППО.

Крім того, влада Маріуполя на Донеччині вже розробляє план відновлення міста після його деокупації від російських військ. Аби місто стало “європейським і надихало всю країну”, потрібно приблизно 20 років і 14,5 млрд доларів.

Головне