Росіяни атакували Київ ракетами та безпілотниками: скільки збили сили ППО

Росіяни атакували Київ ракетами та безпілотниками: скільки збили сили ППО

Російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Києву у п’ятницю, 16 червня. Внаслідок цього в області було зруйновано приватні будинки, є постраждалі. Втім, у столиці сили ППО збили 12 ракет.

Про це повідомив керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов у Telegram.

"Внаслідок ракетного удару ворога в одному із районів Київщини пошкоджено приватні будинки. Почалась пожежа. Є постраждалі", - зазначив він.

На місці працює поліція, медики та рятувальники.

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що по Києву сили ППО збили 12 ракет - шість "Калібрів" та шість "Кинджалів". Також ППО "приземлила" два БПЛА.

"Близько 10 години атакували ракетами різних типів. За попередніми даними маємо зараз успішне збиття шести ракет "Калібр" з Чорного моря з кораблів запускались, а також шести ракет Х-47 "Кинджал". Знову аеробалістичні ракети атакували передусім столицю", - розповів він.

За словами мера Віталія Кличка, у столиці пошкоджених обʼєктів після ракетної атаки немає.

Голова МЗС Дмитро Кулеба відреагував на ракетну атаку по Києву. На його думку, російські ракети – це сигнал Африці, що рф хоче більше війни, а не миру:

"Путін "зміцнює довіру", завдавши найбільшого ракетного удару по Києву за останні тижні, саме під час візиту африканських лідерів до нашої столиці".

Нагадаємо, ближче до полудня 16 червня повідомили про ймовірну ракетну атаку по Україні - росія запустила ракети "Калібр" з Чорного моря. На підступах до Києва та в області працювала ППО, вибухи сталися у Подільському районі столиці. У Повітряних силах попередили про використання рф балістики під час атаки.

 Як писав "Ми-Україна" раніше, Кабінет Міністрів схвалив рішення про виплату грошової допомоги постраждалим від затоплення після підриву Каховської ГЕС.

Головне