Росіянам загрожує до 15 років в'язниці за критику "вагнерівців"

Росіянам загрожує до 15 років в'язниці за критику

Російський президент Володимир Путін підписав закон, який передбачає покарання за дискредитацію "добровольчих" груп, що воюють проти України.

За відповідний закон уже проголосувала Держдума.

14 березня Державна дума ухвалила закон про покарання до 15 років позбавлення волі за фейки про будь-яких учасників "СВО". Мова йде також і про добровольців. Також може бути вжито заходів до 7 років за дискредитацію учасників "спецоперації".

Тепер норми крім військових та Росгвардії поширюватимуться на "добровольчі формування, організації або особи", які сприяють у виконанні завдань, покладених на збройні сили рф.

"Всі, хто сьогодні, ризикуючи своїм життям, забезпечують безпеку країни та громадян, захищені від провокацій та брехні", - сказав речник Держдуми росії В’ячеслав Володін.

Російські прокурори вже порушили понад 5800 справ проти людей за дискредитацію збройних сил. Крім того, влада також використала закони про боротьбу з розповсюдженням неправдивої інформації для винесення тривалих тюремних термінів давнім критикам Кремля.

Російська влада заперечує загарбницьку війну в Україні і з березня порушує адміністративні та кримінальні справи щодо противників збройного вторгнення в Україну за новими статтями про "дискредитацію" армії рф.

За своєю суттю закон про "фейки" є інструментом репресивної машини Путіна, за допомогою якого він позбавляється незгодних. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Джо Байден прокоментував рішення МКС видати ордер на арешт Путіна.

Головне