Росіянам немає чим наступати на Сумщину, але загроза є, - військовий аналітик

Росіянам немає чим наступати на Сумщину, але загроза є, - військовий аналітик

Російська окупаційна армія не буде наступати на Сумщину знову, адже немає достатньо техніки для атаки. Втім, такого варіанту подій не варто відкидати.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів військовий аналітик Петро Черник.

"Малоймовірно, що з того боку (Півночі, - ред.) буде серйозний удар. Для того їм потрібен дуже великий порт, хоча б 40 000. Де його взяти мені важко зрозуміти. Цей корпус треба забезпечити – 825 танків, 2500 броньованих машин і до 2000 ствольної артилерії. В них дефіцит з цим усім. Але, як казав Марк Тулій Цицерон: "Чим ближче крах імперії, тим божевільніші їхні дії". Якщо вони вирішать атакувати, ми не можемо не дозволити їм і там гинути. Там вже побудована своєрідна лінія Маннергейма, є дуже серйозні мінні поля (деякі сягають до 2 км шириною). Їм доведеться рухати тільки дорогами", - розповів він.

За його словами, росія має проблеми у тактичній розвідці, про що навіть говорять їхні генерали.

Нагадаємо, окупанти вдарили керованою авіабомбою КАБ-250 по Ківшарівці, що поблизу Куп’янська. Снаряд впав біля п’ятиповерхівки, будинок зазнав суттєвих руйнувань. За даними ОВА, в результаті атаки загинула 74-ріна жінка. Також постраждали жінки 35-ти, 81-го та 71-го років та 74-річний чоловік, стан потерпілих – середній.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Алтайському краю розбився вертоліт Мі-8, шість людей загинули.

Головне