Росіянам не вистачає кваліфікованої піхоти, тому вони закривають фронт десантниками, - Калашніков

Росіянам не вистачає кваліфікованої піхоти, тому вони закривають фронт десантниками, - Калашніков

У росіян вже не вистачає кваліфікованої піхоти, тому вони закривають фронт десантниками. Про це розповів офіцер пресслужби 26 артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"У ворога вже не вистачає кваліфікованих кадрів з піхотних підрозділів. Тому він змушений закривати найбільш небезпечні для себе ділянки фронту саме повітряно-десантними військами, тому що він вважає, що ця еліта все ж таки краще, ніж піхота зможе втримати", - зазначив Калашніков.

При цьому він наголосив, що мобілізований резерв ворога дуже погано навчений і не знає, як себе поводити на полі бою.

"Якщо брати у них частково мобілізований резерв, то він дуже ненавчений і погано поводить себе під час бойових дій. Тобто для них є небезпека, що ті ділянки фронту, які вони повністю прикривають частково мобілізованими, будуть нами прорвані", - розповів Олег Калашніков.

Нагадаємо, за минулу добу країна-агресор втратила ще 390 своїх солдатів. Також за добу українські захисники знищили ще сім ворожих танків та 23 артилерійські системи.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти намагаються повернути звільнені Андріївку та Кліщіївку на Бахмутському напрямку. Ці населені пункти дуже важливі з тактичної точки зору.

Головне